Wijlanderij

Kom je bij ons leren, werken en genieten?

Bij de wijlanderij hebben we een heel breed aanbod van activiteiten. Zo kun jij samen met ons ontdekken wat jij leuk vindt om te doen, wat je kunt en wilt leren en hoe we er samen voor zorgen dat jij een waardevolle invulling hebt van jouw dag. Lees hieronder maar eens wat je nu en later allemaal kunt doen bij de wijlanderij:

Kringloopwinkel:
Bij de wijlanderij helpen we mee bij alle voorbereidingen voor kringloopwinkel de rode beer. Deze stichting zet zich in om een vakantiehuis te realiseren voor mensen met een handicap. De winkel is in Heerde maar de opslag van de winkel is bij de wijlanderij. We halen tweedehands spulletjes op en gaan deze sorteren, schoonmaken, klaarmaken voor de winkel en nog veel meer. Zo hebben we bij de wijlanderij een snuffelschuur, een brocante zolder, een boekenhoek, een stekkerhoek en nog veel meer. Genoeg te kiezen dus..

Buitenteam:
Houd jij van buitenwerken en steek je graag je handen uit de mouwen? Dan is het buitenteam iets voor jou. Het buitenteam zorgt ervoor dat de tuinen netjes blijven en dat we klusjes doen om de gebouwen netjes te houden. Ook help je mee in de groentetuinen en bij het verzorgen van de kippen. Ook zorgt het buitenteam ervoor dat afval netjes verwerkt wordt zodat het weer opnieuw gebruikt kan worden.

De spreekkamer:
De spreekkamer is onze eigen brasserie. Hier drinken we samen de koffie, eten we onze lunch en kunnen ook andere mensen gezellig een kopje koffie komen drinken als jij bij ons aan het werk bent. Ook doen we samen de nodige booschappen hiervoor.Vindt je het leuk om te werken in onze spreekkamer? Dan ben je van harte welkom! De spreekkamer kan ook worden gehuurd door andere mensen voor bijeenkomsten tot 35 personen. Wij zorgen er dan samen voor dat de spreekkamer klaar is voor gebruik en dat de koffie klaar staat. Na de bijeenkomst maken we samen de spreekkamer weer netjes. 

Team spik en span: 
Hou je van schoonmaken en poetsen? Dan is team spik en span jouw plek! Bij de wijlanderij is elke dag wel wat schoon te maken. Ramen lappen, keuken schoonmaken, dingetjes poetsen voor de kringloopwinkel, noem maar op.

En er komt nog veel meer…. 
In de toekomst gaan we een klein winkeltje bij de wijlanderij maken waar we onze eigen groente, fruit, aardappelen en eieren gaan verkopen. Ook gaat de wijlanderij straks zorgen dat vakantiehuis de rode beer netjes & schoon blijft en dat de tuin goed onderhouden wordt maar dat duurt nog even. Wijlanderij gaat ook kleinschalige evenementen organiseren op het terrein en ook dan kun je helpen met allerlei activiteiten.